15 آبان 1394

بیست توصیه برای نوشتن انشای فارسی

مولف: کبری قاسمی   /  دسته: فرهنگی و هنری   /  رتبه دهید:
1

بیست توصیه به دانش آموزان برای نوشتن انشای فارسی
اگرنمی توانی انشا بنویسی یاانشانوشتن برای شمامشکل است.غصّه نخورید.با توصیه های زیر می توانی بهترین انشا را بنویسی ونمرۀخوبی بگیری.هرچند خواندن ونوشتن برای دریافت نمره کار درستی نیست.پس با دقت سفارش های زیر رابخوان وبه آنها عمل کن.
1-یادت باشدانشا همان گفتن است.اماگفتن مکتوب یعنی همان گونه که حرف می زنی می توانی بنویسی.حتی شما می توانید  گفتارتان را بنویسید.مثلأاگر برای خرید به مغازه رفتیدوچیزی خریدید.همین رفتن به مغازه را ابتدا به زبان گفتاربنویس وسپس آن ها را تبدیل به نوشتار کن.بااین کار شماانشا نوشته اید.
2-با جمله های ساده شروع کن. ابتدا چند کلمه برای خودبنویس وسپس با آن ها جمله بساز.مثلأهر کلمۀ زیر را در یک جمله به کار ببر.سوسک،درخت،هواپیما،نمک.
3-حالاسعی کن با دوکلمه ای که اصلأ به هم ربط ندارند.جمله بسازی.مثلأکلمات مدادوآسمان را در یک جمله به کار ببر.
4-دراین مرحله سعی کن باسه کلمه یا بیش تر جمله بنویسی.مثلأماشین ،مدرسه،کوهستان را در یک جمله به کار ببر.
5-جمله هایی با فعل های متفاوت بنویس.
6-اگر می خواهی جمله هایت زیبا باشند. کافی است که جلوی کلمه هایت یک کلمه «مثل»بنویسی وسپس با آن ها جمله بنویسی. اگر این کار را انجام دهی از آرایۀ ادبی تشبیه استفاده کرده ای حالا جمله های زیر را ادامه بده. مانند:خورشیدمثل....مادر مثل.......
7-بعضی کلمات را می توانی در دو معنای متفاوت به کار ببری.مثلأکلمۀ ستاره را یکبار درمعنای اسم دخترویک بار به معنای ستاره ای در آسمان است در جمله به کار ببر.
8- سعی کن هرچه به ذهنت می اید،بنویسی.سپس میتوانی برگردی وآن هاراویرایش کنی.(ازنوشتن نترس).
9- از هر موضوع کوچک برای نوشتن استفاده کن.مثلأ اتفاقی درراه مدرسه،رفتگر محلۀ تان،کاسب محله.
10-بعداز جمله نویسی،بند(پاراگراف)نویسی را تمرین کن.هر چه می خواهی بنویسی را در یک بند بنویس.حالا در یک بند بنویس.مانند:«وقتی بهار می آیدچه حسی داری؟»
11-برای موفقیت در هرکاری نیازبه تمرین است وبرای موفقیت در انشانویسی هم باید تمرین کنیدوتمرین.یادتان باشدهیچ نویسنده ای از مادر نویسنده به دنیا نیامده ، بلکه باتمرین کردن،نویسنده شده است.
12-هر هفته یک داستان کوتاه بخوانیدوبه کلمات وجمله های آن توجه کنیدوببینید اگر شما جای نویسندۀ داستان بودیدچه کلمات دیگری استفاده می کردید.آن ها را بنویسید.
13-داستان ها را خلاصه کنید.برای خلاصه کردن کافی است داستان را برای کسی تعریف کنیدوآن ها را بنویسید.
14-برای این که خوب بنویسیدبایدخوب نگاه کنیدوچشمان بینا داشته باشید.به اطرافتان نگاه کنیدوهرچه می بینید بنویسید.
15- خداوند پنج حس به ما داده است. سعی کنیدازپنج حستان استفاده کنید.مثلأوقتی دست روی چیزی می کشیم احساس زبری یا نرمی به ما دست می دهدو...
16-اگر چند کلمۀ هم معنا هستند از کلمه ای ک زیبااست استفاده کنید.مثلأ«بفرما،بنشین»یک معنا دارد.امامی دانید «بفرما» زیباتر است.
17-سعی کنید برای کلمات ،صفت های متفاوت بنویسید.اگردراین کار تمرین کنید دایرۀ واژگان ذهن شما زیاد می شود.مثلأ برای انار می توان صفت های سرخ؛ترش،ملس،شیرین و...را به کار برد.شما چه صفت های دیگری برای انار می شناسید آن هارا بنویسید.
18-از زبان اشیای اطراف خود حرف بزنید.مثلأاز زبان کیفتان یا یخچال منزلتان یا تختۀ کلاس و...برای این کارکافی است خودتان را جای آن شی یا موضوع بگذارید.
19-از نوشتن موضوعات خنده دار (طنز)غفلت نکنید.برای این کار کافی است یک لطیفه درست کنید یا این که به لطیفه هایی که شنیده اید می شاخ و برگ دهیدو آنها را برای دوستتان تعریف کنید.
20-سعی کنید کوتاه بنویسید.طولانی نوشتن هنر نیست،بلکه هنر دروتاه نویسی است.گاهی می توانید انشایتان رادریک جمله بنویسید.آن هم یک جملۀ زیباو قشنگ وپرمعنا.
                       به امید آن روز که همه نویسنده و ادیب شوید.

تعداد مشاهده (1200)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "بیست توصیه برای نوشتن انشای فارسی"


خوب بود همکار عزیز

نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید